Red Wine  Winesworld logo

Winesworld is a friendly Red Wine
Taste Guide with Tasting Notes.


Welcome to Winesworld
Magazine


log inLog in
Register

ad9

Free of banner ads if you are registered and logged in.

Regina Viarum Mencía 2015

Regina Viarum


ad


All vintages (Bold text on those we have tasted.)
2015 2016 2017
 
Red Wine Buy this
Wine

 
Regina Viarum Mencía ( Regina Viarum ) 2015

Regina Viarum Mencía  2015


Winery: Regina Viarum

Spain vin  


Grapes : MENCÍA.


Price in Sweden: 113 Kr.


Systembolagets v.nr: 2797Wine: Regina Viarum Mencía ( Regina Viarum ) 2015


Print

Recommend
this wine
to others

facebook

twitter

e-mail

Pin it


ad
 DateTasting notesDices
Gravatar 01.09.2016 Spännande och läckert från Ribeira Sacra i norra Spanien, där den blå druvan mencia dominerar. Elektriska syror och mörk, lite mullig frukt som plommon och blåbär hänger med anis, sötlakrits, rosmarin och lavendel och det blir ett riktigt välsmakande kompisgäng. Ett vin som sticker i septembersläppet.

www.dinvinguide.se
0
Gravatar 15.09.2016 Smakresan i sig håller vad doften lovar och kaffebönor glider över i mer nyrostad stil, och den mörkare frukten fortsätter dominera med mörka körsbär, blåbär, fat, bacon och lakrits på en snyggt bäddad mineralsäng. Här finns såväl muskler som en läcker tjurighet som skjuter på bra och bjuder på ett fint, silkigt motstånd i munnen och avslutet har bra häng. Vi sammanfattar nöjt att detta tillskott på den svenska marknaden är ett coolt vin med bra njutfaktor och som sagt, det är inte många kronor som behöver investeras för att ta del av detta! 89-90 poäng.

www.livetsgoda.se
0
Gravatar 20.10.2016 81/100 4 Lär känna druvan mencía. Här i enkel men ärlig kostym. Ett vin som gläntar på dörren till vad regionen Ribeira Sacra har att erbjuda. Björnbär, vildhallon och lakritsmineral. Lätt men med grepp, stram utan att bli otillgänglig. Lufta och kyl ned en stund medan du skivar upp salamin.

www.dn.se
0
Gravatar 24.10.2016 En gång i kvartalet fylls hyllorna på med drycker som kommer stanna kvar i minst ett år. Jag har hittat en röd spanjor, som jag hoppas vi får se mycket längre än så. Ursprunget är Ribeira Sacra som ligger i Galicien i nordvästra Spanien. Innehåll: mencia, vilken är en inhemsk och riktigt häftig blå druva. Den har fått växa på skifferjordar och utvecklat höga, livliga syror. Frukten är både mullig och mustig och har gett vinet smaker av skogsbär, plommon och syrliga körsbär. Som topping hittar vi ett gäng rosmarinkvistar, lite anis och lavendel. Ett vin att möta hösten med, i stora kupor till en coq au vin eller en rotfruktsgryta med fasligt mycket svamp.

nwt.se/
0
Gravatar 24.10.2016 En favorit i detta släpp, som är gjort på spanska druvan mencia. Personligt och riktigt gott med sina smaker av skogsbär, varma kryddor och sötlakrits. Perfekt till höstens mat med svamp, rotfrukter och örtkryddor.

nwt.se/
0
Gravatar 29.12.2016 som är en fin, frisk och prisvärd introduktion till en av Spaniens andra storheter; mencia. Bra viner måste inte kosta en förmögenhet.

www.dinvinguide.se
0
Gravatar 19.03.2017 Betyg: 14,5p (+) tät, ung och knuten, tanniner, fat, 4-6år

www.bkwine.com
0

Have you tasted this wine?

Here we invite you to submit your reviews of the wine.

   Regina Viarum Mencía ( Regina Viarum )

  Vintage:  or

(If the vintage is not in the database the dice will be added manually by Winesworld's team.)
   Name / alias
 
   E-mail (will not be published)


         Dice         Rate it:   

Tasting notes:


   Website (optional)
 


          (This wine & vintage only.)


          (Once a week.)

  (If not the page will only reload.)

ad