Red Wine  Winesworld logo

Winesworld is a friendly Red Wine
Taste Guide with Tasting Notes.


Welcome to Winesworld
Magazine


log inLog in
Register

ad9

Free of banner ads if you are registered and logged in.

Clarendelle Rouge 2012

Clarence Dillon Wines


ad


All vintages (Bold text on those we have tasted.)
2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
 
Red Wine Buy this
Wine

 
Clarendelle Rouge ( Clarence Dillon Wines ) 2012

Clarendelle Rouge  2012


Winery: Clarence Dillon Wines

France vin   Bordeaux, France

Grapes : 57% MERLOT, 30% CABERNET SAUVIGNON, 13% CABERNET FRANC.

Price in Norway: 185 Kr.
Price in Sweden: 159 Kr.

Vinmonopolet Norway: 826401
Systembolagets v.nr: 3147


Food to wine: Barbecue

Wine: Clarendelle Rouge ( Clarence Dillon Wines ) 2012


Print

Recommend
this wine
to others

facebook

twitter

e-mail

Pin it


ad
 DateTasting notesDices
Gravatar 30.12.2016 Återigen så levererar detta ”tredje”-vin på en hög nivå, och i denna årgång har andelen merlot minskat till fördel för cabernet sauvignon och cabernet franc, vilket har gett vinet en framtoning med mer animaliska nyanser i vindarna av tobak, vegetal kryddighet, ceder, toner av kaffe, vällustig småmörk vinbärsfrukt i en snyggt bäddad mineralisk säng.

www.livetsgoda.se
0
Gravatar 10.03.2017 86/100 Saftig og bløt mørk frukt med en saftig og mørk finish. Pen lenge.

dn.no
0
Gravatar 27.04.2017 Liksom de två ovan är detta frukten av en berömd vinfamilj, i detta fall den (ursprungligen amerikanska) släkten Dillon. Bakom vinifieringen står vinmakarna på det anrika Château Haut-Brion i Gravesdistriktet Péssac-Léognan, en av de fem egendomar som ståtade allra överst i den berömda klassificeringen av Bordeaux vinslott 1855. Druvorna kommer från det som inte går åt till slottets egna, högt skattade rödvin, med tillskott bland annat från grannslottet La Mission Haut-Brion och Château Quintus i Saint Emilion. Målet är att göra ett vin som känns ursprungstroget och klassiskt, men utan att kräva en generation för att nå sin topp. Basen utgörs av fyra femtedelar merlot som stramas upp av cabernet sauvignon och dess än mer karaktäristiska kusin cabernet franc. Resultatet är ett vin som är fullt drickbart redan nu, särskilt om du dekanterar det i god tid, men själv skulle jag inte tveka att spara det både ett, två och gärna fem eller fler år. Detta är ett suveränt prisvärt vin i den högre skolan, gjort för dito kokkonster, och en verklig njutning.

Svenska Dagbladet
50
Gravatar 11.06.2017 8/10 I Bordeaux samsas milda merlot med strama cabernet sauvignon och örtiga charmören cabernet franc. Det är perfekt! Som detta nyanserade vin med svarta vinbär, tobak, ceder och örter i allra mest oxfilévänliga stil. Grillade tomater och rödvinssky blir gott till.

www.gp.se
0
Gravatar 01.11.2017 Det är också ett riktigt bra vardagsvin som kommer från det betydligt mer kända vinhuset Haut-Brion. Druvorna kommer därifrån samt från vingårdarna vid La Mission Haut-Brion och Château Quintus i Saint Emilion. Det här är ett riktigt bra rödtjut som passar till köttbullarna, steken, lammet eller höstgrytan. Rakt, enkelt och bra!

www.dinvinguide.se
0
Gravatar 09.01.2018 90/100 En årgång där vingårdarna krävde konstant uppmärksamhet. En kall och blöt april förlängde starten av växt- och mognadsprocessen. Juli och augusti var dock idealiskt torra och varma och tillät druvorna att mogna till sig. September fortsatte sedan i solens tecken. En årgång som krävde en mer omfattande selektering i vingårdarna. Mörkare och solmogen årgång. I denna mer merlot och det vilar en elegant ton i körsbär- och cassis frukten. Lite mer svartpeppar och vegetala toner färgade av tobaksblad. Kommer hålla fint i 6-8 år till.

www.livetsgoda.se
0
Gravatar 31.05.2018 91/100 I denna årgång minskade man andelen merlot till fördel för cabernet sauvignon och cabernet franc och det har gett vinet en framtoning med mer animaliska nyanser i vindarna av tobak, vegetal kryddighet, ceder, toner av kaffe, vällustig småmörk vinbärsfrukt och tydliga toner av cassis i en snyggt bäddad mineralisk säng. I jämförelse för ca 6 månader sedan har vinet knutit sig mer, men ingen fara, med dekantering öppnar det upp sig och den stora skillnaden efter detta är att just cassis-frukten dominerar mer, på ett snyggt och elegant vis. Sötman i frukten har också fått en ny, bra och balanserat bredare dimension. Stringensen finns där och den silkigt strama tanninstrukturen sitter där den ska. Det är ett långlivat vin också kan vi nu med bestämdhet konstatera. 10 år till i källaren utan problem, men, och vi skriver men, den fräschör som frukten besitter idag i sitt unga tillstånd är synd att missa. Ja, det är synd om ni missar detta vin överhuvudtaget. Det är klassiskt, det är Bordeaux ut i fingertopparna och det är bra! Clarendelle Rouge 2012 får våra innersta rekommendationer. Skrev vi att det kostar gratis? Dekantera 1 timma och servera svalt.

www.livetsgoda.se
0
Gravatar 04.08.2018 Snyggt sammansatt med bra frukt samt inslag av paprika och rostade fat.

altommat.se
0

Have you tasted this wine?

Here we invite you to submit your reviews of the wine.

   Clarendelle Rouge ( Clarence Dillon Wines )

  Vintage:  or

(If the vintage is not in the database the dice will be added manually by Winesworld's team.)
   Name / alias
 
   E-mail (will not be published)


         Dice         Rate it:   

Tasting notes:


   Website (optional)
 


          (This wine & vintage only.)


          (Once a week.)

  (If not the page will only reload.)

ad