Red Wine  Winesworld logo

Winesworld is a friendly Red Wine
Taste Guide with Tasting Notes.


Welcome to Winesworld
Magazine


log inLog in
Register

ad9

Free of banner ads if you are registered and logged in.

Château Tanesse 2014

Château Tanesse


ad


All vintages (Bold text on those we have tasted.)
2011 2014 2015 2016
 
Red Wine Buy this
Wine

 
Château Tanesse ( Château Tanesse ) 2014

Château Tanesse  2014


France vin   Bordeaux, France

Grapes :  .


Price in Sweden: 102 Kr.


Systembolagets v.nr: 3157Wine: Château Tanesse ( Château Tanesse ) 2014


Print

Recommend
this wine
to others

facebook

twitter

e-mail

Pin it


ad
 DateTasting notesDices
Gravatar 27.04.2017 Cadillac är inte bara ett berömt amerikanske bilmärke, utan i första hand ett litet vinområde söder om staden Bordeaux. Mest känt är det för sina ädelsöta, sauternesidentiska viner, men uppenbarligen gör man också rödvin av bättre slag och då till priser som är mer konkurrenskraftiga än från de mer prestigefyllda områdena runtom. Här är ett utmärkt smakprov som bevakar de franska intressena mot en strid ström av söta, alkoholpräglade varmjordsviner från andra länder, med ungfruktig, rejäl doft i stadig, ursprungstypisk stil. Smaken är pregnant och lång med vital fruktsyra och mjukt, inbäddade tanniner i modern, påtagligt vinös och klart matvänlig, merlotpräglad stil. Drick det i dag (och dekantera det då en eller två timmar i förväg) eller spara det upp till tio år i ett mörkt och svalt förråd.

Svenska Dagbladet
50
Gravatar 11.05.2017 Ung och fruktig doft i modern, ursprungstypisk stil, baserad på drygt hälften merlot och fyra tiondelar cabernet sauvignon med den örtiga cabernet franc som extra krydda. Lång, klassiskt hållen bordeauxsmak med fräsch fruktsyra och mjuk, väldefinierad garvsyra i elegant och fruktbaserad, klart matvänlig stil som har förmåga att njutas i dag, men också kan åldras med största välbehag.

Svenska Dagbladet
0
Gravatar 29.08.2017 Bordeaux = stort minus på bankkontot. Ofta ja, men en 100-lapp är inget att käbbla om. Chateau Tanesse ger oss en hel del Bordeaux för lite pengar. Inget stortartat men ändå ärlig och gott. Cassis, ceder, tobak, syra och mineral. Bra kraft och fin eftersmak.

www.dinvinguide.se
0
Gravatar 06.09.2017 Betyg: 13,5p - röda bär, kärv, ung, gles och aning sur i frukten, 3-5år

www.bkwine.com
0
Gravatar 23.09.2017 7/10 Välkommen på söndagsmiddag! Det blir hjortfilé med rödvinssås, små stekta lökar, lite svamp och ugnsrostade rotsaker. ­Till det ett gott vin från Bordeaux med typisk doft av svarta vinbär, ceder och örter i slank och tydlig stil. Kan inte bli mer klassiskt än så.

www.gp.se
0
Gravatar 22.01.2018 Hederligt och ärligt med mycket ursprung. Och visst smakar det cab? I glaset hittar vi svarta vinbär, ceder, örter och lite stänk av kaffe. Mat? Bordeaux och en bit entrecote med pommes och bea är lika klassiskt som julbord och nubbe.

www.dinvinguide.se
0
Gravatar 04.08.2018 Klassisk doft av svarta vinbär, örter och ceder i slank, fin stil.

altommat.se
0
Gravatar 24.07.2019 Färg: Ganska tät röd färg med en liten tegelton. Doft: Fräsch, lite stram doft av varm tallmo, ekfat samt körsbär och svarta vinbär. Smak: Medelfylligt, lagom stram med ekton och en svag lakritston i avslutningen.

torbjornstips.se
43

Have you tasted this wine?

Here we invite you to submit your reviews of the wine.

   Château Tanesse ( Château Tanesse )

  Vintage:  or

(If the vintage is not in the database the dice will be added manually by Winesworld's team.)
   Name / alias
 
   E-mail (will not be published)


         Dice         Rate it:   

Tasting notes:


   Website (optional)
 


          (This wine & vintage only.)


          (Once a week.)

  (If not the page will only reload.)

ad