Red Wine  Winesworld logo

Winesworld is a friendly Red Wine
Taste Guide with Tasting Notes.


Welcome to Winesworld
Magazine


log inLog in
Register

ad9

Free of banner ads if you are registered and logged in.

Ramnista Xinomavro 2016

Kir-Yianni Estate


Vineyard
All vintages (Bold text on those we have tasted.)
2009 2010 2011 2012 2013 2015 2016
 
Red Wine Buy this
Wine

 
Ramnista Xinomavro ( Kir-Yianni Estate ) 2016

Ramnista Xinomavro  2016


Winery: Kir-Yianni Estate

Greece vin   Macedonia, Greece

Grapes : XYNOMAVRO.


Price in Sweden: 129 Kr.


Systembolagets v.nr: 2070Wine: Ramnista Xinomavro ( Kir-Yianni Estate ) 2016


Print

Recommend
this wine
to others

facebook

twitter

e-mail

Pin it


ad
 DateTasting notesDices
Gravatar 05.06.2020 Tjena xinomavro! Ren vinkärlek i form av coola tanniner, vilda torkade örter, körsbär, pomerans, nypon och rejält med ursprung. Gillar du originella viner med bett och stuns som går sin egen väg? Då är du 129 kronor fattigare, en investering som är värd mycket mer. Opa så bra!

www.dinvinguide.se
0
Gravatar 08.07.2020 4/5 Lite grekiskt till grillspetten är aldrig fel. Generöst med fint kryddiga toner, stråk av mörk frukt, färsk tobak och en bra fräschör i avslutningen.

Altomvin
0
Gravatar 09.07.2020 Gillar du viner från Piemonte på nebbiolo och känner du dig lite äventyrlig så rekommenderas med varm hand den nordgrekiska druvan xinomavro. Detta vin på druvan är gjort i en modern stil som är tillgänglig som ung. Det har en fin fruktighet som drar år mörka körsbär, tranbär och röda skogsbär samt en härlig syra. Frukten hålls samman av tydliga lite strama tanniner och kryddighet med inslag av exotiska kryddor och lagerblad. Vinet har en hint av ekfat som ligger mer i strukturern än i smaken. Kombinationen av komplexitet, elegans och en lite lätt rustik ton ger ett vin som passar utmärkt till med grillade rotfrukter, oliver, ost, lamm och rött kött.

www.dinvinguide.se
0
Gravatar 14.07.2020 Ja, det är rena rama grekiskan. Bokstavligen. Xinomavro är en av Greklands helt egna druvor, som ofta jämförs med nebbiolo och pinot noir. Så räkna med friska tanniner, höga syror, torkade örter, sandelträ, nypon, syrliga körsbär och massor av egensinnig charm och attityd. Kan sparas i flera år för den som har tid med sånt. Själv njuter jag av denna lilla sträva nyhet till souvlaki, lammbiffar, tzatziki och fetaost hela sommaren lång.

nwt.se/
0
Gravatar 16.07.2020 Lagra några år eller avnjut i sommar till den grekiska grillfesten. Detta vin kommer nämligen hela vägen från det grekiska fastlandet och är gjort på inhemska druvan xinomavro. Den är personlig till max med sina tanniner, sina toner av tobak, torkade körsbär, nypon och varma örter från Medelhavet.

nwt.se/
0
Gravatar 30.08.2020 Kul tillskott på en druva som brukar liknas med italienska nebbiolo. Piggt, finessrikt och samtidigt med bra koncentration och tryck i smakerna.

Svenska Dagbladet
50

Have you tasted this wine?

Here we invite you to submit your reviews of the wine.

   Ramnista Xinomavro ( Kir-Yianni Estate )

  Vintage:  or

(If the vintage is not in the database the dice will be added manually by Winesworld's team.)
   Name / alias
 
   E-mail (will not be published)


         Dice         Rate it:   

Tasting notes:


   Website (optional)
 


          (This wine & vintage only.)


          (Once a week.)

  (If not the page will only reload.)

ad