Red Wine  Winesworld logo

Winesworld is a friendly Red Wine
Taste Guide with Tasting Notes.


Welcome to Winesworld
Magazine


log inLog in
Register

Castel del Monte Riserva 2008

Ragaletti


ad
Drizly

All vintages (Bold text on those we have tasted.)
2008
 
Red Wine Buy this
Wine

 
Castel del Monte Riserva ( Ragaletti ) 2008

Castel del Monte Riserva  2008


Italy vin   Apulia, Italy

Grapes : NERO DI TROIA.


Price in Sweden: 119 Kr.


Systembolaget Sweden: 70884Wine: Castel del Monte Riserva ( Ragaletti ) 2008


Print

Recommend
this wine
to others

facebook

twitter

e-mail

Pin it


ad
TR
 DateTasting notesDices
Gravatar 07.03.2018 Druvorna, Nero di Troia, kommer från vingårdar med i snitt 30 år gamla vinrankor. Vingårdarna är belägna runt om Unseco världsarvet Castel del Monte som även ger namn åt vindistriktet. Från skörden 2011 är Castel del Monte klassat som DOCG. Vinet är komplext och balanserat med bra koncentration och längd. I doften finns en lätt rostad karaktär och i smaken inslag av solmogna körsbär och kryddor. Trots sin ålder finns stor potential till fortsatt lagring, men vinet är idag färdigt att serveras.

Svenska Dagbladet
0
Gravatar 09.03.2018 89/100 För att ha påbörjat sitt tionde levnadsår så uppträder vinet oerhört ungdomligt i glaset. Bouqueten bjuder på den för druvan så typiska violtonen som skänker vinet fräschör tillsammans med de mörkbäriga dragen, tänk svarta körsbär och plommon, samtidigt som det finns en markerad stenkrossmineralitet, integrerade fatkryddor och ett stänk tobak som indikerar begynnande mognad. I gommen ett vin med struktur där syran känns alert och tanninerna har slipats ner något med tiden på flaska. Istället är det den ännu generösa rödsyrliga frukten som styr smakupplevelsen tillsammans med nyanser av piptobak, torkade frukter, kryddor och en mineralitet som får oss att tänka somrig grusväg. Här finns en stringens och intensitet som charmerar och avslutet är piggt, bärdrivet och skönt kvardröjande i gommen. Ett vin med karaktär och som utan tvekan kan hantera ytterligare några års lagring.

www.livetsgoda.se
0
Gravatar 26.04.2018 Bjussigt vin i beställningssortimentet. Balanserat mellan dova mognadstoner och fräsch frukt. Dricks fint idag även om den klarar många år till i källaren.

Svenska Dagbladet
40
Gravatar 01.09.2018 Omdöme: 14,5p + personligt, stort doft av hallonbåt och sötlakrits, saftig och mycket kirsch, röda bär, mognad, drick nu

www.bkwine.com
0
Gravatar 21.09.2018 Överraskande vitalt och ännu ungdomligt vin trots tio års ålder. Därför ingen panik att dricka direkt. Exponerar en generös och harmonisk smak av solmogna körsbär, hallon och fatvanilj som kan fungera fint till höstens och vinterns mustigare köttanrättningar. Gjort på 100 procent av druvan nero di troia. Bara en sån sak.

www.arbetarbladet.se
0
Gravatar 25.10.2018 Röda viner – som är mer än prisvärda - Robust och intensivt med god frukt och stalliga toner.

altommat.se
0
Wine


Have you tasted this wine?

Here we invite you to submit your reviews of the wine.

   Castel del Monte Riserva ( Ragaletti )

  Vintage:  or

(If the vintage is not in the database the dice will be added manually by Winesworld's team.)
   Name / alias
 
   E-mail (will not be published)


         Dice         Rate it:   

Tasting notes:


   Website (optional)
 


          (This wine & vintage only.)


          (Once a week.)

  (If not the page will only reload.)

ad
TR